cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené orientální jehněčí maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg jehněčího masa s kostí, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžíce oleje, 1/2 lžíce pažitky, 2  cibule, citrónová šťáva, 1/2 lžička koriandru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso odblaníme, prošpikujeme kousky česneku, opepříme a poprášíme skořicí. Pak prudce opečeme v rozehřátém oleji, posypeme drobně sekanou pažitkou, podlijeme, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, pokapeme citrónovou šťávou a dáme péci do vyhřáté trouby. K poloměkkému masu přidáme koriandr a dopečeme. Hotové maso vyndáme, nakrájíme a podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2893x    verze pro tisk

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu