cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kůzlečí řízky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  kůzlečí kýta, 1/2  česneku (půl paličky, ne půl stroužku), 10 dkg slaniny, 1/2 lžička mleté papriky, sůl, vepřové sádlo nebo olej na smažení,

Na obalení: 15  brambor, 1/2 šálek horkého mléka, 1/2  vejce, 15 lžic hladké mouky, sůl,  špetka majoránky, 1/2 stroužek česneku

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso z kýty odblaníme, vykostíme a nakrájíme na malé, ale silnější řízky. Protkneme je proužky slaniny, potřeme česnekem utřeným se solí, lehce posypeme paprikou a obalíme v bramborákovém těstě, které si připravíme rozstrouháním oloupaných brambor, z nichž vymačkáme vodu, přelijeme je horkým mlékem, zahustíme moukou, přidáme vejce, majoránku a česnek utřený se solí. Můžeme ochutit i trochou drceného kmínu. Řízečky dobře obalené po obou stranách smažíme pomalu na rozehřátém oleji nebo sádle, avšak nejchutnější jsou z fritovacího hrnce, smažené při 160 - 170°C dozlatova.

www.tacos.cz Příloha: bramborová kaše

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3423x    verze pro tisk

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu