cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kdoule plněné jehněčím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg mletého jehněčího hrudí, 8  kdoulí, 3  šalotky, 1/2 stroužek česneku, několik snítek kopru, 10 cl kuřecího vývaru, 4  švestky, 15 cl olivového oleje, 3 špetky drceného kmínu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Měkké vypeckované švestky nasekejte na malé kousky. Nakrájejte nadrobno šalotku a česnek. Zahřejte lžíci oleje a másla v pánvi a osmahněte na něm šalotku a posléze i mleté maso a česnek. Osolte, opepřete, přilejte vývar, slivky a drcený kmín. Nechte zahřát 2 minuty a odložte.

www.tacos.cz Oloupejte menší kdoule. Předehřejte je 20 minut ve slané vroucí vodě. Vyřízněte z nich bubáky, malvice otočte a vydlabejte. Usaďte je do máslem vymazaného pekáčku. Naplňte masovou fáší. Zakapejte zbývajícím olivovým olejem a pečte 30 minut. Prvních 15 minut raději nádobu zakryjte, aby kdoule moc nezhnědly.

vloženo 23.10.2017    zobrazeno 1364x    verze pro tisk

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu