zkopírováno z http://www.tacos.cz Do větší nádoby nalejeme vodu, osolíme, přidáme rajský protlak, šafrán a muškátový oříšek. Na mírném plameni 15 minut povaříme. Cuketu oloupeme, do cibule zapíchneme hřebíčky, papriku vypeckujeme a nakrájíme, zelenou petrželku nasekáme, rozinky namočíme do vody. Do vody přijde předem také namočit italský hrách. Do vřící vody přidáme na menší kostky nakrájené maso, připravenou zeleninu (kromě hrachu), zelenou petrželku a všechno koření. Zamícháme a asi 40 minut vaříme. Kuskus uvaříme v páře a necháme na teple. Italský hrách (cizrnu) uvaříme ve vývaru.
www.tacos.cz Rozinky vložíme do misky a zalejeme polévkovou lžící horkého vývaru, přidáme harissu a omáčku pečlivě promícháme. Kuskus vložíme do kulaté mísy, na povrch dáme kousky masa, obložíme je uvařenou zeleninou, posypeme hrachem a ozdobíme lístky čerstvého koriandru. Zvlášť podáváme omáčku a vývar.