cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marocký kuskus

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg kuskusu, 150 dkg skopového plecka, 215 dkg hovězího masa, 2 l vody, 115 dkg rajčatového protlaku, 2  cukety, 1/2  řapíkatý celer, 1/2  cibule, 2  hřebíčky, 1/2  zelená paprika, 1/2  chilli paprička, 1/2 svazek zelené petrželky, 1.15 dkg rozinek, 215 dkg cizrny, 1/2 špetka šafránu, 2 lžíce harissy, 1/2 špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, 1/2 svazek koriandrových lístků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do větší nádoby nalejeme vodu, osolíme, přidáme rajský protlak, šafrán a muškátový oříšek. Na mírném plameni 15 minut povaříme. Cuketu oloupeme, do cibule zapíchneme hřebíčky, papriku vypeckujeme a nakrájíme, zelenou petrželku nasekáme, rozinky namočíme do vody. Do vody přijde předem také namočit italský hrách. Do vřící vody přidáme na menší kostky nakrájené maso, připravenou zeleninu (kromě hrachu), zelenou petrželku a všechno koření. Zamícháme a asi 40 minut vaříme. Kuskus uvaříme v páře a necháme na teple. Italský hrách (cizrnu) uvaříme ve vývaru.

www.tacos.cz Rozinky vložíme do misky a zalejeme polévkovou lžící horkého vývaru, přidáme harissu a omáčku pečlivě promícháme. Kuskus vložíme do kulaté mísy, na povrch dáme kousky masa, obložíme je uvařenou zeleninou, posypeme hrachem a ozdobíme lístky čerstvého koriandru. Zvlášť podáváme omáčku a vývar.

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 3278x    verze pro tisk

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu