cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Maso jako med

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg skopové kýty, 2 lžíce jablečného sirupu, 1/2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce pískového cukru,

Směs:: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1/2 špetka mletého zázvoru, wei-su, 1/2 lžíce škrobové moučky, ocet

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ze skopové kýty nakrájíme tenké plátky, které promícháme se sirupem, špetkou soli a škrobu. Na rozpáleném oleji maso rychle osmažíme po obou stranách. Na čisté pánvi s trochou oleje zkaramelizujeme cukr a zalijeme připravenou směsí ze sójové omáčky, octa, vína, zázvoru a škrobu. Uvedeme do varu a když začne omáčka houstnout, přidáme scezené maso. Krátce promícháme a podáváme na horké míse.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2216x    verze pro tisk

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu