cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí rillettes s ciderem
(Rillettes de lapin au cidre)

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králičí terina s fíky a lískovými oříšky
(Terrine de lapin aux figues et aux noisettes)

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na dijonské hořčici

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králík (nebo jen králičí stehna), 1/2  pórek, 1/2  cibule, 3 listy celerové natě, 2  mrkve, 10 dkg žampiónů, 1/2 lžíce oleje, 1/2 lžíce dijonské hořčice, 2 dl suchého bílého vína, 1/2 dl kysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2  bobkový list, sůl, mletý pepř, rozmarýn, tymián, kuřecí vývar, jíška
zkopírováno z http://www.tacos.cz Osolené a mírně opepřené králičí maso opečeme na oleji v kastrolu zprudka do růžova. Vyjmeme a odložíme stranou. Do kastrolu vložíme nakrájenou zeleninu (mrkev, celerovou nať, cibuli, bílou část pórku) a orestujeme do růžova. Vložíme zpět králičí maso ochucené rozmarýnem, tymiánem a česnekem, přidáme bobkový list a nakrájené žampióny a podlijeme vínem. Necháme téměř vyvařit a potom zalijeme kuřecím vývarem. Za neustálého dolévání vývaru velmi zvolna maso dusíme na mírném ohni, dokud nezměkne natolik, až odpadává od kostí, a pak ho opět vyjmeme a odložíme stranou. Zbývající obsah kastrolu přecedíme (nepasírujeme) a potom necháme vyvařit na polovinu. Přidáme dijonskou hořčici, sladkou a kyselou smetanu a směs zahustíme trochou jíšky. Přecedíme na maso, které v omáčce necháme lehce prohřát.

www.tacos.cz Jako přílohu podáváme vařenou zeleninu ratatouille a francouzskou bagetu nebo chléb, případně alsaské nudle či vařené brambory.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6919x    verze pro tisk

Králík na hořčici