cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Irský králík

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 rozporcovaný králík, 4 plátky slaniny, 6 lžic hladké mouky, 115 dkg žampiónů nakrájených na polovinu, 1/2 l černého piva, 1/2 lžička tymiánu, 1/2  bobkový list, 1/2 lžička mleté papriky, 2 lžíce vody, 1/2 lžíce škrobové moučky, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu opečeme do křupava. V hlubokém talíři smícháme mouku, papriku, sůl a pepř a ve vzniklé směsi obalíme jednotlivé porce králíka. Králíka opečeme na pánvi na tuku ze slaniny po všech stranách, asi 15 minut. Přidáme žampióny, cibuli, tymián a bobkový list, zamícháme a přilijeme pivo. Navrch dáme slaninu, přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Maso a zeleninu vyndáme a držíme v teple. Z omáčky ostraníme bobkový list, omáčku přivedeme k varu a přimícháme Solamyl rozpuštený ve vodě. Znovu dobře promícháme a vaříme 1 minutu. Omáčku nalijeme na králíka se zeleninou a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4062x    verze pro tisk

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí rillettes s ciderem
(Rillettes de lapin au cidre)

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králičí terina s fíky a lískovými oříšky
(Terrine de lapin aux figues et aux noisettes)

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici