cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králičí kýty v jemné omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  králičí kýty, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1/2  cibule, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, 2  žloutky, 1/2 šálek smetany, sůl,  špetka tymiánu, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso vykostíme, kosti přesekneme a vyvaříme na vývar k podlévání společně se zeleninou a cibulí. Na polovině másla podusíme na kostky nakrájené odblaněné maso, osolíme a podléváme vývarem. Ze zbytků másla uděláme světlou jíšku, zalijeme odvarem a vymícháme do hladka. Přidáme jíšku k masu a společně dusíme, až maso změkne. Po odstavení z ohně přimícháme ve smetaně rozkvedlané žloutky, ochutíme citrónovou šťávou. Podle obliby můžeme přidat špetku strouhané kůry z dobře omytého citrónu.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík, nočky nebo těstoviny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2522x    verze pro tisk

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách