cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na červeném víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králík, 2 lžíce másla, 10 dkg slaniny, 2 středně velké cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 2 dl červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněného králíka nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a promícháme s usekanou cibulí a jemně usekaným česnekem. Slaninu pokrájíme na drobno, je-li prorostlá, krájíme ji na plátky, opečeme v kastrole a přidáme máslo. Na tomto základě opečeme maso do růžova. Pak maso poprášíme moukou a opražíme ji. Podlijeme vínem a dusíme za občasného podlévání a obracení do měkka. Ku konci přípravy necháme maso na povrchu opéci bez poklice, šťávu od stěn pekáče uvolníme, aby měla nahnědlou barvu. Je-li řídká, zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou.

www.tacos.cz Poznámka: v původním předpise je uvedeno, že do šťávy dáme v posledních 20 minutách na kostky nakrájené syrové brambory a společně dodusíme. Mnohým bude lépe vyhovovat jako příloha jemný knedlík nebo smažené bramborové krokety. Brambory přidané do šťávy ji vsáknou a pak je nutné podat jako další přílohu dušenou zeleninu a saláty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4280x    verze pro tisk

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách