cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Badyánové maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg králíka, sůl, 1/2  bílek, 3 lžíce oleje, 1/2  cibule, 4  badyány (cípky), 1/2 lžíce desertního vína, 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2  kedlubna (cuketa, zelí, paprika), 1/2 špetka glutasolu, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na tenké nudličky, slabě osolíme a smícháme s rozšlehaným bílkem. Necháme chvíli zaležet. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, badyán, prudce opečeme a vyjmeme cibuli s kořením a dáme stranou. Na pánev dáme maso, opečeme, přidáme kedluben jemně nakrájený na kostičky, osmahneme, podlijeme trochou vody, vrátíme cibuli a chvilku podusíme. V hrnku smícháme sójovou omáčku, glutaman a solamyl se 2 lžícemi vody, promícháme, vlijeme na maso, zamícháme, snížíme teplotu, přikápneme pár kapek oleje a stáhneme z ohně. Podáváme s rýží nebo vlasovými nudlemi.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2526x    verze pro tisk

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí rillettes s ciderem
(Rillettes de lapin au cidre)

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králičí terina s fíky a lískovými oříšky
(Terrine de lapin aux figues et aux noisettes)

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici