cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí rillettes s ciderem
(Rillettes de lapin au cidre)

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králičí terina s fíky a lískovými oříšky
(Terrine de lapin aux figues et aux noisettes)

Králík Braillon

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na bílém víně s žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králík, 2 lžíce másla, 2 lžíce cibule, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, 1/2 dl vody, sůl, mletý pepř, máta peprná, zelená petrželka, estragon, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 4 velká rajčata, 1/4 kg žampiónů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bylinky dáme jen podle možnosti a podle obliby. Vyvaříme je v troše vody, které pak používáme k podlévání. Odblaněného králíka nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a na másle po obou stranách opečeme. Přidáme drobně usekanou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a podlijeme vínem. Později podléváme odvarem bylinek. Maso častěji obracíme. Později přidáme rajčatový protlak, nesmí však chuťově převládat. Asi 1/4 hodiny před ukončením přidáme na plátky nakrájené žampióny opečené na másle nebo na oleji a podusíme společně.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku, žemlový slaný nákyp, saláty nebo dušená zelenina

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2965x    verze pro tisk

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici