cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králík Braillon

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na bílém víně s žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králík, 2 lžíce másla, 2 lžíce cibule, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, 1/2 dl vody, sůl, mletý pepř, máta peprná, zelená petrželka, estragon, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 4 velká rajčata, 1/4 kg žampiónů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bylinky dáme jen podle možnosti a podle obliby. Vyvaříme je v troše vody, které pak používáme k podlévání. Odblaněného králíka nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a na másle po obou stranách opečeme. Přidáme drobně usekanou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a podlijeme vínem. Později podléváme odvarem bylinek. Maso častěji obracíme. Později přidáme rajčatový protlak, nesmí však chuťově převládat. Asi 1/4 hodiny před ukončením přidáme na plátky nakrájené žampióny opečené na másle nebo na oleji a podusíme společně.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku, žemlový slaný nákyp, saláty nebo dušená zelenina

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1865x    verze pro tisk

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách