Terrine de lapin aux figues et aux noisettes recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Troubu předehřejte na 160 °C a velký pekáč naplňte do poloviny horkou vodou na pečení ve vodní lázni. Mleté maso smíchejte s nasekanými fíky, lískovými oříšky, cibulí a šalotkou v míse s redukovaným telecím vývarem, koňakem, creme fraiche, solí a pepřem. Vyložte terinu vepřovou blánou a nechte ji viset přes boky. Polovinu směsi vložte do teriny. Na směs naklaďte jehněčí hřbet nakrájený na větší kousky a zalijte zbytkem směsi. Přeložte blánou, přidejte rozmarýn a tymián. Uzavřete terinu víkem nebo alobalem a vložte ji na hodinu do vodní lázně. Po uplynutí této doby zvyšte teplotu v troubě na 180 °C, sejměte pokličku a pokračujte v pečení ještě 30 minut.
www.tacos.cz Vyjměte terinu z trouby a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Terinu přelijte želé a před konzumací ji uložte do chladničky na nejméně 3 dny.