cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík Braillon

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  králík (zadní maso), hořčice, 1/4 l bílého vína, 1/4 l smetany, 15 lžic oleje, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do pekáče vlijeme 3/5 oleje a vložíme zadní králičí maso. Králíka ze všech stran bohatě potřeme hořčicí. Zbytkem oleje maso polijeme a v horké troubě opečeme z obou stran. Pak opepříme, osolíme, zalijeme bílým vínem a ve středně teplé troubě dusíme asi hodinu doměkka.

www.tacos.cz Upečeného králíka narovnáme na teplou mísu a do pekáče přilijeme smetanu, do které oškrábeme připečené, zkaramelizované zbytky na stranách pekáče. Tak vznikne hnědavá omáčka, kterou králíka polijeme. Podáváme s bílou vekou a hlávkovým salátem.

www.tacos.cz Králičí maso je ve Francii velmi oblíbené. Zadní maso připravují Francouzi na mnoho různých způsobů, přední část králíka většinou nakládají a upravují jako králičí 'civet', tj. podobným způsobem jako hovězí Bourguignon.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2899x    verze pro tisk

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách