cpt. Cook
 

Afghánské ragú ze zvěřiny

Brněnský dančí steak

Dančí medailónky s brusinkovou omáčkou

Dušená jelení kýta s borůvkami

Dušený jelen na houbách

Gratin ze zvěřiny a pastinákové pyré

Jelení hřbet marinovaný

Jelení hřbet pečený v bylinkách

Jelení ragú na červeném víně

Jelení soté po břeclavsku

Jelení steak na žampiónech

Kamzičí nožka s jalovcovou omáčkou
(Cosciotto di camoscio con salsa di ginepro)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kančí hřbet s pikantní omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2 kg kančího hřbetu ze selete, 150 dkg masových odřezků (ragú), 2  cibule, 10 dkg celeru, 2 kuličky jalovce, 1/2 lžička celého pepře, 1/4 l červeného vína, 4 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce hladké mouky, 115 dkg kysané smetany, 2 lžíce rybízového želé
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odřezky masa osmahneme bez tuku dohněda, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, osmahneme dohněda, přidáme rozdrcený pepř, jalovec, červené víno a vaříme, až se skoro vyvaří. Přilijeme vodu, vaříme, až zbude 1/4 l omáčky a přecedíme. Maso dáme do pekáče a přelijeme horkým máslem. Pečeme 30 minut, osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu a necháme ve vypnuté troubě 30 minut dojít. Z vypečené šťávy sebereme tuk, vmícháme připravenou omáčku a smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku. Omáčku asi 10 minut povaříme, přidáme rybízové želé a dochutíme. Hřbet vybalíme a šťávu z alobalu vmícháme do omáčky.

www.tacos.cz Příloha: houskový knedlík a mírně kyselé zelí

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 10687x    verze pro tisk

Kančí maso I.

Kančí maso II.

Kančí maso III.

Kančí medailonky

Kančí na víně

Kotlety z divočáka

Krumlovský srnčí guláš