cpt. Cook
 

Afghánské ragú ze zvěřiny

Brněnský dančí steak

Dančí medailónky s brusinkovou omáčkou

Dušená jelení kýta s borůvkami

Dušený jelen na houbách

Gratin ze zvěřiny a pastinákové pyré

Jelení hřbet marinovaný

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jelení hřbet pečený v bylinkách

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  jelení hřbet, mletý pepř, sůl, olivový olej, hořčice, bylinková směs (petrželka, tymián, majoránka, rozmarýn), česnek,

omáčka: ořezy z masa, 2 lžíce brusinek, 15 cl červeného vína, bylinková směs (majoránka, tymián, rozmarýn), 1/2 stroužek česneku, 15 kuliček jalovce, 6 lžic demi glace, 4 kostky čokolády, aceto balsamico, sůl,

grilovaná zelenina: 1/2 stroužek česneku, 15 snítek tymiánu, 1/2  paprika, 1/2  salátový fenykl, 1/2  cuketa, olivový olej, mletý pepř, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Jelení hřbet očistíme, opepříme, osolíme, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a prudce a krátce ze všech stran opečeme. Hřbet vyjmeme. Olej a šťávu z pánve nevyléváme, později ji použijeme na přípravu omáčky. Bylinky nasekáme s česnekem a smícháme s trochou oleje, trochu osolíme, opepříme a touto směsí hřbet potřeme. Hřbet pečeme 3-3,5 hodiny ve vyhřáté troubě při 80 °C.

www.tacos.cz Do pánve po jelením hřbetu vložíme ořezy z masa, opečeme je, přidáme brusinky, červené víno a bylinky, česnek na plátky, kuličky jalovce, demi glace a redukujeme na konzistenci omáčky. Poté přecedíme, rozpustíme pár čtverečků čokolády, ochutíme několika kapkami balsamikového octa a solí a podáváme k masu se zeleninou.

www.tacos.cz Česnek a tymián nasekáme najemno, papriku, fenykl a cuketu nakrájíme na delší tenké plátky. Na pánvi na troše oleje opečeme zeleninu dozlatova, otočíme a přidáme česnek s tymiánem.

www.tacos.cz Příloha: polenta

vloženo 07.07.2013    zobrazeno 4667x    verze pro tisk

Jelení ragú na červeném víně

Jelení soté po břeclavsku

Jelení steak na žampiónech

Kamzičí nožka s jalovcovou omáčkou
(Cosciotto di camoscio con salsa di ginepro)

Kančí hřbet s pikantní omáčkou

Kančí maso I.

Kančí maso II.

Kančí maso III.

Kančí medailonky

Kančí na víně

Kotlety z divočáka

Krumlovský srnčí guláš