Krumlovský srnčí guláš
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 kg srnčí plece, 115 dkg oleje, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, bazalka, 3 feferonky, 1/2 lžíce hladké mouky, 15 dkg slaniny, 115 dkg pórku, 15 dkg sterilované červených paprik
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na poloviční dávce oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme kečup a podlijeme vodou. Mírně provaříme, pak přidáme na kostky nakrájené maso, opražíme, znovu mírně podlijeme a dusíme doměkka. Ze zbylého oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu necháme provařit. Pak přidáme na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme a přidáme nakrájené feferonky. Každou porci zdobíme na talíři jemně nakrájeným pórkem a na nudličky nakrájenou sterilovanou červenou paprikou. Podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky.