cpt. Cook
 

Afghánské ragú ze zvěřiny

Brněnský dančí steak

Dančí medailónky s brusinkovou omáčkou

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušená jelení kýta s borůvkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg jelení kýty, 10 dkg slaniny, 2 dkg soli, 2 g mletého pepře, 8 cl oleje, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 3 dkg celeru, 15 dkg cibule, 15 g česneku, 1/2 g celého pepře, 1/2 g tymiánu, 2  bobkové listy, 2 dkg rajčatového protlaku, 3 dkg hladké mouky, 2 dl červeného vína, 20 dkg borůvek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře omytou a osušenou jelení kýtu bohatě prošpikovat slaninou. Stejnoměrně osolit a opepřit a nechat pár minut uležet, aby maso koření dobře natáhlo. Na pánvi zahřát trochu oleje a maso ze všech stran opéci, až dostane barvu. Pak vyjmout maso z pánve a uložit do pekáčku. Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájet na kolečka a ve zbylém oleji za častého míchání zpola orestovat a přidat prolisovaný česnek, zrnka pepře, tymián a bobkový list. Vmíchat trochu rajčatového protlaku, zasypat moukou a za stálého míchání dále orestovat. Po 1 - 2 minutách zředit vývarem nebo vodou a červeným vínem, přivést k varu a podle potřeby osolit. Povařenou omáčkou přelít připravenou kýtu, přikrýt pokličkou a při střední teplotě dusit doměkka. Zhoustne-li při dušení omáčka, je třeba ji zředit vývarem a vínem. Hotové měkké maso vyjmout ze šťávy a naporcovat. Do omáčky vmíchat trochu borůvek a mírně ještě 5 - 10 minut vařit a pak přelít přes sítko. Šťáva nesmí být pasírována, vařená zelenina by tak změnila její chuť! Nakrájené položit na talíř, přelít omáčkou a podávat s dušenou rýží nebo bramborovými kroketami. Nezapomenout servírovat borůvky v šálku nebo skleněné misce spolu s pokrmem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4356x    verze pro tisk

Dušený jelen na houbách

Gratin ze zvěřiny a pastinákové pyré

Jelení hřbet marinovaný

Jelení hřbet pečený v bylinkách

Jelení ragú na červeném víně

Jelení soté po břeclavsku

Jelení steak na žampiónech

Kamzičí nožka s jalovcovou omáčkou
(Cosciotto di camoscio con salsa di ginepro)

Kančí hřbet s pikantní omáčkou

Kančí maso I.

Kančí maso II.

Kančí maso III.

Kančí medailonky

Kančí na víně

Kotlety z divočáka

Krumlovský srnčí guláš