cpt. Cook
 

Afghánské ragú ze zvěřiny

Brněnský dančí steak

Dančí medailónky s brusinkovou omáčkou

Dušená jelení kýta s borůvkami

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušený jelen na houbách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg jelení kýty, 115 dkg cibule, 8 cl oleje, 3 dkg rajčatového protlaku, 2 dkg soli, 3 g mletého pepře, 2 g tymiánu, 2 dl červeného vína, 12 dkg hřibů, 12 dkg lišek, 2  bobkové listy, 2 dkg zelené petrželky, 2 dl kysané smetany, 3 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jelení maso nakrájet na proužky silné přibližně jako tužka. Dobře opláchnout a nechat okapat. Na oleji osmahnout dozlatova cibulku, přidat rajčatový protlak a dobře promíchané dále krátce orestovat. Přidat maso, ochutit solí, mletým pepřem a tymiánem. Dusit pod pokličkou při mírné teplotě. Když se vlastní vývar z masa vyvaří, podlít trochou vody a suchého červeného vína a nechat dusit. Mezitím dobře omýt hříbky a lišky a pokrájet je na plátky. Je-li už maso měkčí, přidat houby, bobkový list a petrželku. Do hladka vymíchat kyselou smetanu s moukou a přes sítko za stálého míchání přilít k měkkému masu. Dobře povařit, podle potřeby zředit trochou červeného vína. Podávat horké s dušenou rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5643x    verze pro tisk

Gratin ze zvěřiny a pastinákové pyré

Jelení hřbet marinovaný

Jelení hřbet pečený v bylinkách

Jelení ragú na červeném víně

Jelení soté po břeclavsku

Jelení steak na žampiónech

Kamzičí nožka s jalovcovou omáčkou
(Cosciotto di camoscio con salsa di ginepro)

Kančí hřbet s pikantní omáčkou

Kančí maso I.

Kančí maso II.

Kančí maso III.

Kančí medailonky

Kančí na víně

Kotlety z divočáka

Krumlovský srnčí guláš