Jelení soté po břeclavsku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 kg jelení kýty, 115 dkg oleje, 115 dkg cibule, 15 dkg anglické slaniny, 1.15 dl červeného vína, 1/2 lžíce hladké mouky, brusinkový kompot, citrón, 15 dkg mandlí, saturejka, tymián, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s moukou, solí, pepřem, špetkou tymiánu a saturejkou a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Pak na pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme a přidáme na jemné nudličky nakrájenou slaninu. Poté přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, loupané a opražené mandle, červené víno a šťávu z brusinek. Necháme podusit a dochutíme. Podáváme zdobené kolečkem citrónu s brusinkami. Jako přílohu můžeme zvolit buď dušenou rýži, nebo bramborové hranolky.