Marináda: 10 dkg cibule, 2 mrkve, 1/2 petržel, 1/2 celer, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, jalovec, citrónová kůra, 1/2 dl octa, 2 dl oleje,
Na omáčku: 1/2 dl červeného vína, 8 dkg hladké mouky, 12 dkg šípkového protlaku (můžeme použít i čerstvé šípky), 15 dkg moučkového cukru, sůl
www.tacos.cz Změklé maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme zbytkem červeného vína, přidáme šípkovou zavařeninu a trochu vody, pokud použijeme čerstvé šípky, plody povaříme do měkka. Omáčku rozmixujeme (nahrubo, ne do hladka, kvůli koření). Mix znovu povaříme, dochutíme a přecedíme. Přidáme medailonky a můžeme podávat či ještě nechat pár dní v omáčce uležet.
www.tacos.cz Příloha: houskový knedlík