Kančí hřbet s pikantní omáčkou - recept cpt. Cooka
5 porcí: 1 kg kančího hřbetu ze selete, 50 dkg masových odřezků (ragú), 2 cibule, 10 dkg celeru, 2 kuličky jalovce, 1 lžička celého pepře, 1/4 l červeného vína, 4 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 15 dkg kysané smetany, 2 lžíce rybízového želé
Odřezky masa osmahneme bez tuku dohněda, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, osmahneme dohněda, přidáme rozdrcený pepř, jalovec, červené víno a vaříme, až se skoro vyvaří. Přilijeme vodu, vaříme, až zbude 1/4 l omáčky a přecedíme. Maso dáme do pekáče a přelijeme horkým máslem. Pečeme 30 minut, osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu a necháme ve vypnuté troubě 30 minut dojít. Z vypečené šťávy sebereme tuk, vmícháme připravenou omáčku a smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku. Omáčku asi 10 minut povaříme, přidáme rybízové želé a dochutíme. Hřbet vybalíme a šťávu z alobalu vmícháme do omáčky.
Příloha: houskový knedlík a mírně kyselé zelí
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka