cpt. Cook
 

Jehněčí maso v karí

Jehněčí na cuketě s nudlemi

Jehněčí na karí

Jehněčí na kari s jogurtovou marinádou

Jehněčí na smetaně s majoránkou

Jehněčí nebo kůzlečí kebab

Jehněčí nebo kůzlečí po albánsku

Jehněčí pečeně na tymiánu

Jehněčí po alžírsku s omeletou

Jehněčí po řecku

Jehněčí ragú
(Tadžin ahmar)

Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou

Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem

Jehněčí s estragonem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí s houbami

a šťouchanými brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg jehněčího masa - hřbet s kostí nebo nahradíme hovězí roštěnou, 20 dkg čerstvých hub, 10 dkg jarní cibulky, 10 dkg červené cibule, 4 dkg česneku, 1/2 svazek zelené petrželky, 2 dkg drceného kmínu, 2 dkg barevného mletého pepře, sůl, 1/2 dl slunečnicového oleje,

šťouchané brambory: 80 dkg brambor, 10 dkg smetany, mletý bílý pepř, 1/2 lžíce posekané dobromysli, 10 dkg brusinkového kompotu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupeme, překrájíme a dáme vařit do měkka, asi 20 minut. Scedíme a rozmačkáme nahrubo, přidáme smetanu, dobromysl, dochutíme solí a bílým pepřem. Cibuli a houby nakrájíme na větší kusy, česnek rozmáčkneme nožem a společně na rozpálené pánvi zprudka opečeme, tzv. na skus, osolíme, opepříme, dochutíme drceným kmínem a petrželkou. Jehněčí hřbet naporcujeme, okořeníme pepřem, solí a na pánvi orestujeme tak, aby maso nebylo zcela propečené a vysušené, ale uchovalo si v sobě šťávu. Na talíři vytvoříme ze šťouchaných brambor lůžko, do kterého vložíme porci restovaných hub a maso, které přelijeme lžičkou brusinek.
vloženo 11.11.2007    zobrazeno 2008x    verze pro tisk

Jehněčí s meruňkami

Jehněčí zapečené se smetanou a vejci

Kabáb

Kabáb

Kavkazský šašlik