cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí maso s rajčaty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg jehněčího masa, 8 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 menší cibule, 1/2  bobkový list,  špetka tymiánu, 4 velká rajčata, 1/2 lžička hladké mouky, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso vykostíme, upravíme na tvar válečku, protkneme slaninou a osolíme. Na kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak opečeme na tomto základě maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem z kostí a pečeme téměř do měkka. Přidáme na plátky pokrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Pak maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.

www.tacos.cz Příloha: noky, makaróny sypané opraženou strouhankou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2189x    verze pro tisk

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso v jáhlové kaši