cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí maso po provensálsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg jehněčího masa, 2  papriky, 2  rajčata, 4  cibule, 1/2  bobkový list, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 1/2 lžíce provensálské směsi koření, 1/2 dl bílého vína, olej, oliva (nemusí být)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu dáme olej, zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme provensálskou směs a nakrájené maso na kousky, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme česnek, bobkový list, nakrájené papriky a rajčata. Promícháme, zalijeme vínem a dusíme pomalu asi hodinu. Máme-li, přidáme několik vypeckovaných zelených oliv. Podáváme s těstovinami omaštěnými máslem či margarinem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2746x    verze pro tisk

Jehněčí maso s rajčaty

Jehněčí maso smažené na cibulkách