Jehněčí maso v karí
recept ze stránek www.tacos.cz 8 porcí: 1.15 kg jehněčího masa nebo kůzlečího masa vykostěného a nakrájeného na 4 cm kostky, 6 dkg másla, 2 lžíce aromatického oleje, 150 dkg cibule, 4 lžíce karí koření, 1/2 lžička chilli papriček, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky nového koření, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, 1/4 l kokosového mléka (nebo šálek strouhaného kokosu a šálek kondenzovaného mléka), 1/4 l vývaru, 1/2 bobkový list, 2 lžíce citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, opečeme na oleji s máslem do červena. Maso vyjmeme, do šťávy vložíme cibuli a koření a dusíme tři minuty. Maso vložíme zpět, osolíme, přidáme vývar, bobkový list a dusíme asi hodinu. Pak zalijeme kokosovým mlékem, ochutíme citrónem a dusíme ještě asi 20 minut. Jako přílohu podáváme rýži kořeněnou šafránem a salát z čerstvé zeleniny.