cpt. Cook
 

Jamajka   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí maso v karí

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1.15 kg jehněčího masa nebo kůzlečího masa vykostěného a nakrájeného na 4 cm kostky, 6 dkg másla, 2 lžíce aromatického oleje, 150 dkg cibule, 4 lžíce karí koření, 1/2 lžička chilli papriček, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky nového koření, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, 1/4 l kokosového mléka (nebo šálek strouhaného kokosu a šálek kondenzovaného mléka), 1/4 l vývaru, 1/2  bobkový list, 2 lžíce citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, opečeme na oleji s máslem do červena. Maso vyjmeme, do šťávy vložíme cibuli a koření a dusíme tři minuty. Maso vložíme zpět, osolíme, přidáme vývar, bobkový list a dusíme asi hodinu. Pak zalijeme kokosovým mlékem, ochutíme citrónem a dusíme ještě asi 20 minut. Jako přílohu podáváme rýži kořeněnou šafránem a salát z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2523x    verze pro tisk

Jehněčí na cuketě s nudlemi

Jehněčí na karí

Jehněčí na kari s jogurtovou marinádou

Jehněčí na smetaně s majoránkou

Jehněčí nebo kůzlečí kebab

Jehněčí nebo kůzlečí po albánsku

Jehněčí pečeně na tymiánu

Jehněčí po alžírsku s omeletou

Jehněčí po řecku

Jehněčí ragú
(Tadžin ahmar)

Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou

Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem

Jehněčí s estragonem

Jehněčí s houbami
(a šťouchanými brambory)

Jehněčí s meruňkami

Jehněčí zapečené se smetanou a vejci

Kabáb

Kabáb

Kavkazský šašlik