Jehněčí po řecku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg jehněčího masa nakrájeného na kostky, 1/2 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce oleje, 1/2 dl bílého vína, 2 stroužky rozdrcené česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžička tymiánu, bobkový list, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli, až zesklovatí. Přidáme česnek a maso, poprášíme moukou, zalijeme vínem, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Přidáme koření, přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut, až maso změkne. Před podáváním odstraníme bobkový list.