cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Čanahi

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené jehněčí s fazolovými lusky

Morenas

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg jehněčího masa, 15  brambor, 315 dkg fazolových lusků, česnek, olivový olej nebo vepřové sádlo, 1/2  cibule, zelená petrželka, cayenský pepř, drcený pepř, česnekové koření, chilli paprička, červená paprika, zelená paprika, žlutá paprika, rajčatový protlak, 1/2  rajče
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozkrájejte cibuli na malé kostičky. Jehněčí maso nařežte na malé kousky a zprudka opečte na oleji dohněda. Zakryjte pokličkou a poduste na mírném ohni asi 15 minut. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a petržel. Přikryjte pokličkou a dále duste na mírném ohni 10 minut. Přidejte oloupané a nakrájené brambory a fazolové lusky (zbavte je předtím konečků). Přidávejte vodu, aby se nevyvařila. Duste dalších 15 až 20 minut. Přidejte rajský protlak kvůli červené omáčce a šálek vody. Podle chuti vmíchejte česnekové koření, cayenský pepř, drcený pepř, sůl, chilli papričky a česnek. Za stálého míchání přidejte červené, žluté a zelené papriky.

www.tacos.cz (recept olašských Romů)

www.tacos.cz Příloha: rýže a čerstvý chléb

vloženo 30.07.2007    zobrazeno 2765x    verze pro tisk

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)