cpt. Cook
 

Itálie - Abruzzo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Agnello alla scannese

Jehněčí po scannsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg jehněčího masa, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, rozmarýn, 1/2 sklenka suchého bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Libové jehněčí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejné kousky. Do kameninové nádoby nalejeme olivový olej a otáčením jej rozlejeme po celém povrchu. Dovnitř dáme kousky masa, posypeme solí a pepřem, přidáme pár celých stroužků česneku, několik stonků rozmarýnu a bílé víno v poměru k množství masa. Zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka velmi pomalu při nízké teplotě. (Scanno je město v Abruzzu ve střední Itálii).
vloženo 02.05.2010    zobrazeno 2454x    verze pro tisk

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Čanahi

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)