cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cutturiddi o agnello in casseruola

Cutturiddi čili zapečené jehněčí

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg jehněčího hrudí, 1/2  řapíkatý celer, 2  rajčata, 2  mladé cibulky, 1/2 snítka rozmarýnu, 2  bobkové listy, feferonka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jehněčí hrudí nebo ramínko opatrně omyjte, osušte a nakrájejte na stejně velké kousky. Maso dáme do velkého kameninového hrnce spolu s řapíkatým celerem nakrájeným na malé kousky, jarní cibulkou, loupanými rajčaty zbavenými semínek, lístky rozmarýnu a bobkové listy svázané spolu bezbarvou nití. Zalijeme vodou na pokrytí masa (má se vařit v koncentrovaném vývaru, takže vody nedáváme příliš mnoho) Dochutíme solí a přidáme i kousek pálivé papričky, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni nebo v troubě asi jeden a půl hodiny. Když je maso měkké, dochutíme případně solí a podáváme.
vloženo 01.05.2010    zobrazeno 1248x    verze pro tisk

Čanahi

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)