cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Gruzie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čanahi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg skopového masa (i jiného), 150 dkg brambor, 3 dkg slaniny, 150 dkg lilku nebo tykviček nebo zelených okurek, 4  cibule, 7  rajčat, 2 dl vývaru, mletý pepř, sůl,  špetka pálivé papriky, 2 lžíce zelené petrželky (lístků koriandru), olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opečeme do červena na oleji. Dáme stranou. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, baklažány nebo jinou zeleninu na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací misky vytřené olejem dáme na dno drobně nakrájenou slaninu a pak klademe vrstvy brambor, masa, zeleniny, cibule a každou posypeme petrželkou, nakonec paprikou. Na povrch dáme rajčata, zbytek slaniny, zalijeme vývarem a dusíme v troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1522x    verze pro tisk

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)