Čanahi
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg skopového masa (i jiného), 150 dkg brambor, 3 dkg slaniny, 150 dkg lilku nebo tykviček nebo zelených okurek, 4 cibule, 7 rajčat, 2 dl vývaru, mletý pepř, sůl, špetka pálivé papriky, 2 lžíce zelené petrželky (lístků koriandru), olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opečeme do červena na oleji. Dáme stranou. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, baklažány nebo jinou zeleninu na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací misky vytřené olejem dáme na dno drobně nakrájenou slaninu a pak klademe vrstvy brambor, masa, zeleniny, cibule a každou posypeme petrželkou, nakonec paprikou. Na povrch dáme rajčata, zbytek slaniny, zalijeme vývarem a dusíme v troubě.