cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Arménský šašlík

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopového masa nebo jehněčího, 2  cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce sumahu, sůl, 1/2 lžíce adžiky Avokádo, 2 lžíce oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kousky po 30 g, osolíme, posypeme adžikou, drobně nakrájenou nebo strouhanou či granulovanou cibulí, citrónovou šťávou nebo sumahem a pokapeme olejem. Dobře promícháme a dáme uležet do chladničky na 6 hodin i déle. Pak napícháme na jehly a opékáme na grilu nebo na žhavém uhlí. Během opékání potíráme olejem nebo slaninou.

www.tacos.cz Jako příloha se podávají rajčata, mladá cibulka, petrželka, plátky citrónu nebo se sype sumahem. V arménii je oblíbená i kindza, což je mladá čerstvá nať koriandru.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3526x    verze pro tisk

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Čanahi

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)