cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Arménský šašlik

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopového masa (i vepřového), 2  cibule, 1/2  citrón (sumah), sůl, mletý pepř, 2 lžíce estragonu, jarní cibulka, několik  rajčat apod.
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopové maso nakrájíme na kousky asi po 30 g, osolíme, opepříme, přidáme nakrájený estragon, citrónovou šťávu a kůru (nebo zasypeme sumahem) a drobně nasekanou cibuli. Promícháme a necháme uležet šest až osm hodin v chladničce. Pak napícháme maso na železné jehly (pět až šest kousků) a pečeme na žhavém uhlí. Při opékání potíráme maso skopovým lojem nebo špekem.

www.tacos.cz Jako příloha se mohou podávat rajčata, zelená nakrájená cibulka. V Arménii podávají také lilky špikované lojem a opečené nad žhavým uhlím. K tomu zrnka z granátových jablek (lze nahradit citrónovou dužninou pokápnutou malinovým sirupem).

www.tacos.cz Jiné druhy šašliků, jako vepřový, hovězí, podáváme s množstvím syrové cibule - po kavkazsku. Abchazský šašlik obsahuje ledvinky, je sypaný 'barbarisem', práškem ze sušených plodů dřišťálu. Uzbecký šašlik je z tučného skopového kořeněného pepřem a skořicí, gruzínský typ je sypán listy koriandru (kindza).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6672x    verze pro tisk

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Čanahi

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)