cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Čanahi

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Etli pilav

Jehněčí pilaf

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hrst piniových semínek (nebo mandlových lupínků), 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule - nakrájet na půlkolečka, 2  celé skořice - rozlámat, 150 dkg jehněčí plece nebo ramínka, nakrájet na kostky, 215 dkg rýže basmati, 1/2 kostka drůbežího vývaru, 15 dl vody na rozpuštění vývaru, 12  sušených meruněk, 1/2 hrst máty peprné nasekat, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražte piniová semínka, pozor, ráda se připalují. Vsypte je na talíř a do kastrolu vlijte olej. Až se zahřeje, dozlatova na něm osmahněte cibuli a skořici. Zvyšte teplotu a po částech přidávejte maso. Míchejte, aby se opeklo stejnoměrně. Pak přisypte rýži a minutu za stálého míchání smažte.

www.tacos.cz Zalijte vývarem, vsypte meruňky, osolte a opepřete. Přiklopte a asi dvanáct minut zvolna vařte, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podávejte posypané piniovými oříšky a mátou. Jehněčí můžete také nahradit kuřecím nebo krůtím masem a meruňky rozinkami.

vloženo 08.10.2007    zobrazeno 1752x    verze pro tisk