cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Itálie - Basilicata   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Agnello venosino

Jehněčí Venosino

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg libové jehněčí kýty, 1/2  cibule, 15 lžic olivového oleje, sůl, 40 dkg loupaných rajčat, 60 dkg chřestu, 4  vejce, pecorino, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jehněčí naporcujeme na kousky, opláchneme a osušíme je. Cibuli nakrájenou na půlměsíčky osmahneme na oleji na pánvi, přidáme maso, necháme ho lehce osmahnout a dochutíme solí. Přidáme rajčata, přiklopíme a dusíme za mírné teploty po dobu půl hodiny. Mezitím očistíme chřest, sloupneme bílé části stonku, opláchneme a dáme na deset minut povařit do osolené vody, nejlépe svázaný na stojato tak, aby vrcholky byly asi 4 prsty nad hladinou jen v páře. Potom vodu slejeme a chřest rozvážeme. Troubu rozeřejeme na 220 °C. Chřest přidáme na 10 minut do pánve s masem. Vejce rozšleháme v míse se špetkou soli, trochou strouhaného pecorina a jemně nakrájenou petrželkou. Maso a chřest s omáčkou přeneseme do zapékací misky. Přelejeme vaječnou směsí, dáme zapéci do trouby a pak rychle podáváme.
vloženo 15.05.2010    zobrazeno 2355x    verze pro tisk

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Čanahi

Česnekové jehněčí

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)