Dušené jehněčí s fazolovými lusky - recept cpt. Cooka
Morenas
4 porce:  50 dkg jehněčího masa, 5  brambor, 35 dkg fazolových lusků, česnek, olivový olej nebo vepřové sádlo, 1  cibule, zelená petrželka, cayenský pepř, drcený pepř, česnekové koření, chilli paprička, červená paprika, zelená paprika, žlutá paprika, rajčatový protlak, 1  rajče
Rozkrájejte cibuli na malé kostičky. Jehněčí maso nařežte na malé kousky a zprudka opečte na oleji dohněda. Zakryjte pokličkou a poduste na mírném ohni asi 15 minut. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a petržel. Přikryjte pokličkou a dále duste na mírném ohni 10 minut. Přidejte oloupané a nakrájené brambory a fazolové lusky (zbavte je předtím konečků). Přidávejte vodu, aby se nevyvařila. Duste dalších 15 až 20 minut. Přidejte rajský protlak kvůli červené omáčce a šálek vody. Podle chuti vmíchejte česnekové koření, cayenský pepř, drcený pepř, sůl, chilli papričky a česnek. Za stálého míchání přidejte červené, žluté a zelené papriky.
(recept olašských Romů)
Příloha: rýže a čerstvý chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka