cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen v pivním těstíčku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg černého kořene, 1/2 dl mléka, 1/2 lžička soli, hladká mouka, zelená petrželka,

Těstíčko: 215 dkg hladké mouky, 3 dl světlého piva, 1/2 lžíce oleje, 1/2  vejce, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytý černý kořen oloupeme a dáme vařit do vody s mlékem a solí. Když je měkký, vyjmeme jej a dáme okapat. Přísady pro těstíčko smícháme v hladké těsto, zakryjeme talířem a necháme chvíli odležet. Okapaný a osušený kořen nakrájíme na stejnoměrné kousky asi 5 cm dlouhé, vkládáme po částech do sáčku, v němž je trochu mouky, a protřepeme, aby se kousky obalily moukou. Pak je omočíme v těstíčku, vkládáme do horkého oleje a smažíme dozlatova.

www.tacos.cz Podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou a s tatarskou omáčkou, případně s bramborovou kaší a sezónním zeleninovým salátem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2238x    verze pro tisk

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem

Černý kořen zapékaný