cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen dušený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg černého kořene, 15 dkg tuku, 1/2 malá cibule, 4 dkg hladké mouky na zahuštění, 4 dkg tuku, 1/4 l kyselého mléka nebo sladkého, sůl, mletý pepř (nebo sladká paprika)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný kořen nakrájíme na kolečka. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme rozkrájený kořen, osolíme, opepříme a trochu podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si připravíme mléčný bešamel: z mouky a tuku usmažíme zlatovou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme alespoň 10 minut. Bešamelem zalijeme černý kořen, dosolíme a podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3029x    verze pro tisk

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem