cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen se sýrovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg černého kořene, 1/2  cibule, 1/2 lžíce tuku nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce husté smetany, 6 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný černý kořen nakrájíme na kolečka a uvaříme ve slané vodě. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mouku a připravíme tak cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem a zjemníme žloutky rozmíchanými ve smetaně. Přidáme strouhaný sýr a vše promícháme s černým kořenem.

www.tacos.cz Příloha: vařené nové brambory nebo dušená rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2561x    verze pro tisk

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem