cpt. Cook
 

Řecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Angináres me koukiá

Artyčoky s fazolkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg artyčoků, 1/2  citrón, 150 dkg fazolových lusků, 30 dkg mrkve, 30 dkg brambor, 1/2  fenykl s bohatou natí, 1/2 l vody, 1/2  cibule, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1/2  citrón na šťávu, 3  žloutky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Artyčoky opláchněte, odkrojte tvrdé listy a ostré špičky listů. Lodyhy jemně oloupejte. Artyčoky potřete citrónem, ve vařící vodě je 20-25 minut předvařte, dejte okapat a vychladlé nakrájejte na plátky. Mladé, silné fazolové lusky omyjte, odkrojte stopky a zbavte je nitek. Z velkých lusků vyloupejte fazole, malé lusky pokrájejte celé. Oloupejte mrkev a brambory a nakrájejte je na větší kousky. Fenykl omyjte, odkrojte z něho nať a hlízu nastrouhejte na okurkovém struhadle na tenké plátky. Zeleninu dejte do vařící vody a asi po 15 minutách ji sceďte. Zeleninový vývar ponechte stranou.

www.tacos.cz Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na velké pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli nasklovito. Opatrně přimíchejte artyčoky se zeleninou a smažte za střední teploty asi 2 minuty. Potom přilijte polovinu vývaru ze zeleniny a asi 8 minut poduste. Zeleninu osolte, opepřete a dejte stranou. Žloutky rozkvedlejte s citrónovou šťávou, přimíchejte do mírně vystydlé zeleniny a za stálého míchání znovu ohřívejte, až šťáva zhoustne, ale už ji nevařte, aby se nesrazila. Podávejte zdobené fenyklovou natí.

vloženo 02.07.2007    zobrazeno 1360x    verze pro tisk

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem

Černý kořen zapékaný