cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Mexico   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Budín de elote

Zapékaná kukuřice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  červená paprika, 1/2  zelená paprika, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 156 dkg kukuřičných zrn (sterilovaná), 4  vejce, 3 lžíce hladké mouky, sůl, 1/2 lžička moučkového cukru, mletý pepř, 1/2 špetka chilli, tuk na vymazání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupejte a pokrájejte na drobné kostky. Papriky očistěte, omyjte a nakrájejte nejprve na proužky a pak na malé kostky. Rozpalte olej na široké pánvi a osmažte na něm kostky cibule a papriky. Oloupejte česnek, prolisujte ho a přidejte na pánev, podlijte malým množstvím nálevu z kukuřice a ještě asi 5 minut poduste v zakryté pánvi. Předehřejte troubu na 200 °C (stupeň plynu 3). Okapanou kukuřici rozmixujte na kaši. Kukuřičnou hmotu smíchejte s moukou a paprikovou směsí. Všechno promíchejte a přidejte sůl, cukr, špetku pepře a chili koření. Vymažte tukem vhodnou nákypovou formu, naplňte ji vzniklou hmotou a zapékejte v troubě 30 - 40 minut. Je to ideální příloha k masu, ale i samostatné vegetariánské jídlo.
vloženo 08.10.2007    zobrazeno 1393x    verze pro tisk

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem

Černý kořen zapékaný