Smažená okra na račatové omáčce recept ze stránek www.tacos.cz
rajčatová tarka: 4 rajčata, 1/2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžička černého hořčičného semínka, 1/2 lžička krystalového cukru, 1/2 lžička kašmírského chilli, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky soli
www.tacos.cz Připravte rajčatovou tarku: oloupaná rajčata rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka, 8 až 10 pulzů. Na středně velké pánvi zahřívejte olej po dobu 2 minut na střední teplotě. Přidejte hořčičná semínka, za častého míchání smažte 2 - 3 minuty, dokud nezačnou praskat. Vmíchejte cukr, mleté chilli, koriandr, kurkumu a sůl, nakonec vmíchejte zpracovaná rajčata. Za občasného míchání povařte na mírném ohni. Snižte teplotu na středně nízkou a za občasného míchání pokračujte 18 - 20 minut, dokud směs nezhoustne a vařečka po protažení omáčkou nezanechá stopu. Přikryjte a stáhněte z ohně.
www.tacos.cz Připravte bhindi masalu: na velké pánvi rozehřejte polovinu oleje na střední teplotu. Přidejte mletou pískavici a za stálého míchání smažte 10 vteřin, dokud nezačne vonět a syčet. Přidejte osušenou okru, restujte a občas míchejte, až změkne a místy dokonce zuhelnatí, asi 10 minut. Snižte teplotu na minimum. Vmíchejte drcené arašídy, nasekaný koriandr, sůl, cukr, kmín, česnek, drcené chilli, cizrnovou mouku, mletý koriandr, kurkumu a zbývající olej. Za častého míchání vařte asi 2 minuty, dokud nejsou arašídy voňavé a lehce opečené. Podle chuti osolte. Odstavte z ohně.
www.tacos.cz Rajčatovou tarku za častého míchání prohřejte 2 až 4 minuty. Přendejte ji lžící na velkou mísu a navrch dejte bhindi masalu; ozdobte dalšími arašídy a sekaným koriandrem.
www.tacos.cz Příloha: naan