cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Artyčoky florentské

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  artyčoky, 20 dkg špenátu, 3 dkg tuku, 8 koleček citrónu, sůl, muškátový oříšek,

Bešamelová omáčka: 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, sůl, mléko, 1/2  vejce

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné artyčoky vložíme vždy mezi dvě kolečka citrónu, ovážeme nití a uvaříme ve slané vodě. Potom je zbavíme nití, citrónu a naplníme špenátem, který jsme podusili doměkka na tuku, okořenili a osolili. Z tuku a hladké mouky, soli a mléka připravíme bešamelovou omáčku s rozšlehaným vejcem, touto omáčkou přelijeme artyčoky a zapečeme je v troubě. Povrch můžeme posypat strouhaným sýrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1446x    verze pro tisk

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem

Černý kořen zapékaný