cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg černého kořene, 2 dkg másla, 1/2 dl smetany nebo kondenzovaného mléka, ocet, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Černý kořen dobře kartáčkem očistíme, potom jej oškrábeme a ihned vkládáme do okyselené vody, aby zůstal bílý. Kořeny nakrájíme na špalíčky a uvaříme v osolené vodě. Potom je vyjmeme na cedník, necháme okapat a vodu použijeme jako základ pro zeleninovou polévku. Překrájené kousky přendáme na talíř a přelijeme hustou smetanou nebo neslazeným kondenzovaným, trochu zředěným mlékem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2863x    verze pro tisk

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem