cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  artyčoky (po 2150 g), sůl,

Chřestové ragú: 20 dkg zeleného chřestu, 20 dkg žampiónů, 2 stroužky česneku, 3  šalotky, 3 lžíce olivového oleje, 115 dkg smetany, sůl, mletý pepř, muškátový květ, škrobová moučka, 8 trpasličích rajčat, 8 lžic ementálu, 1/2  citrón

zkopírováno z http://www.tacos.cz Artyčoky omyjeme, stonky odstraníme a dužnaté úbory připomínající velký pupen vaříme asi 20 minut klokotem ve vodě osolené mořskou solí. Jakmile se lístky z úborů dají snadno odloupnout, jsou artyčoky uvařené. Po vychladnutí je podélně rozpůlíme, seřízneme vršek hlavičky i spodek košťálu a uvnitř vydlabeme důlek.

www.tacos.cz Chřestové ragú: Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce, spodní třetinu oloupeme a stonky nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Žampióny očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Česnek i šalotku oloupeme, usekáme najemno a v rozpáleném oleji krátce osmahneme. Přidáme houby a vše asi minutu podusíme. Přidáme chřest, smetanu i koření a 15 minut dusíme zakryté pokličkou. Pak zeleninu vyjmeme děrovanou lžící a smetanu asi zpoloviny odvaříme dohusta, případně ji zahustíme trochou škrobové moučky. Potom zeleninu vložíme zpět. Na ohnivzdornou mísu položíme artyčoky, navršíme na ně chřestové ragú, obložíme je omytými půlkami rajčat a zasypeme strouhaným sýrem. Zapékáme na grilu a servírujeme s kousky citrónu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2789x    verze pro tisk

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem

Černý kořen zapékaný