cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky

Cardone in brodo con polpettine di carne

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  artyčok kardový, 30 dkg vepřového masa, 3  vejce do masových knedlíčků, 2  citróny, hladká mouka, sůl, 115 dkg pecorina, 2 l kuřecího vývaru, 15  vajec, 20 dkg parmazánu, 30 dkg kuřecích jater
zkopírováno z http://www.tacos.cz Velký artyčok kardový dobře očistíme: odstraníme tuhá venkovní žebra, ze zbývajících stáhneme tužší vlákna a bílou slupku. Potom řapíky nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy, zalijeme studenou vodou s citrónovou šťávou, aby neztratil barvu a ponecháme louhovat asi 3 hodiny, během nichž ztratí případnou hořkost. Potom vodu slejeme a dáme je vařit do osolené a opět citronem okyselené vody, do níž se rozmíchá i trošku mouky. Uvařené opět zcedíme, na pár minut zchladíme ve studené vodě, pak rukama vyždímáme a dáme do větší mísy.

www.tacos.cz Mleté vepřové maso dobře promícháme s vajíčky a strouhaným pecorinem. Ze směsi vytvoříme malé kuličky velikosti třešní, které uvaříme v osolené vodě. Zbývající vejce rozmícháme se strouhaným parmezánem a špetkou soli. Tuto vaječnou směs nalejeme na artyčoky, vařečkou promícháme a směs nalejeme do kastrolu, přidáme drůbeží vývar (z kapouna nebo krůty), masové kuličky a také kuřecí jatérka nakrájená na malé kousky. Katrol postavíme na oheň a bez míchání necháme přejít varem a hned můžeme toto jídlo z oblasti Abruzzo podávat.

vloženo 25.04.2010    zobrazeno 2457x    verze pro tisk

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem