cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík s nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králíka, 1/2  cibule, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce tuku, nádivka jako do telecího hrudí (viz Telecí hrudí)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso z králíka nakrájíme na díly, osolíme a dusíme na omastku s kouskem slaniny a s pokrájenou cibulí. Když je maso již napolo dušené, zalijeme je řidší nádivkou. Na nádivku umícháme vejce s kouskem másla, přidáme housky rozmočené v mléce, sekanou zelenou petržel, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme po mase, nahoře pomastíme a dáme zapéci do červena. Podáváme bez příkrmu se salátem rajským, hlávkovým nebo okurkovým apod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2564x    verze pro tisk