cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík pod peřinou

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  2  králičí kýty, 10 dkg slaniny, 2  cibule, 2 dl bílého vína, sůl, 2 stroužky česneku, mletý bílý pepř, 12 kuliček zeleného pepře, máslo,

Peřina:: 4  rohlíky, 1/2 dl mléka, 3  vejce, muškátový oříšek, 1/2 lžička mletého zázvoru, sůl, 2 lžíce zelené petrželky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky voňavého špeku osmažíme do křupava. Vyjmeme je z hrnce a odložíme. Na vypraženém tuku rychle do růžova osmahneme králičí stehna a pak nadrobno pokrájenou cibulku. Posolíme, vložíme na plátky nakrájený česnek, posypeme mletým bílým pepřem a za podlévání bílým vínem dusíme do měkka, až pomalu maso odpadá od kostí.

www.tacos.cz Mezitím pokrájíme rohlíky na plátky a v míse zvlhčíme mlékem. Rozmícháme s vajíčky, přidáme mletý zázvor, trošku přisolíme a strouhneme pro vůni muškátový oříšek. Nasypeme dost nasekané zelené petrželky a případně něco uzeného masa nakrájeného na drobné kostičky. Rozmícháme do řidší směsi, aby šla rozlévat.

www.tacos.cz Na dno zapékací mísy vložíme osmažený špek, zalijeme rozdušenou cibulkou, přidáme celý zelený pepř a na tuto směs položíme dušená stehna. Celé zalijeme řidší směsí rohlíků s vejci. Dáme zapéci do červena, před koncem pečení na povrch položíme pár lístečků másla.

www.tacos.cz Příloha: není potřeba, maximálně pár růžiček brokolice

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2702x    verze pro tisk

Králík s nádivkou