Králík v balíčku po provensálsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 králík, 8 plátků slaniny (větších), 3 stroužky česneku, 1/2 lžička tymiánu, 1/2 lžička rozmarýnu, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 150 dkg rajčat, zelená petrželka, bazalka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Králíka rozporcujeme na osm dílků, každý zabalíme do plátku slaniny spolu s kouskem česneku, tymiánu a rozmarýnu, osolíme, opepříme, balíčky sepneme párátkem a vložíme do rozpáleného oleje a opečeme dočervena. Pak složíme balíčky do zapékací misky, přidáme rozkrájená rajčata a pečeme asi tři čtvrti hodiny. Posypeme čerstvou bazalkou a petrželkou a podáváme s brambory.