Pečený králík na česneku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 králík, 10 dkg slaniny, 3 stroužky česneku, 2 větší cibule, 1/2 lžička kečupu, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Králíka prošpikujeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a necháme odležet přes noc v lednici. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji kečupem, osmahneme a mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Do vařícího základu vložíme připraveného králíka a zvolna pečeme. Při pečení králíka přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou. Šťávu mírně zahustíme trochou jíšky usmažené z oleje a mouky, podlijeme, povaříme a dochutíme česnekem. Králíka přelitého šťávou podáváme s bramboráky a nakládanými houbami.