cpt. Cook
 

Králík s rajčaty

Králík s rajčaty

Králík smažený

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Králík v balíčku po provensálsku

Králík v červeném zelí

Králík v houbové omáčce

Králík v rajčatové směsi

Králík z Provence

Králík zadělávaný

Marinády na králičí maso

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marinovaný smažený králík

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králík,  trochu polohrubé mouky, 2  vejce, strouhanka, olej na smažení,

Marináda: 1/2 středně velká cibule, 3 stroužky česneku,  špetka máty peprné, 1/2 lžičky mletého pepře,  špetka hřebíčku (tlučeného), 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky karí koření, 1/2 lžíce octa, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava marinády: všechny přísady smícháme na pastu. Očištěného mladého králíka rozdělíme na porce, potřeme pastou a necháme několik hodin, případně do příštího dne, uležet. Pak maso poprášíme moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Hotové porce klademe na papírové ubrousky k odkapání. Podáváme se zeleninovým nebo bramborovým salátem a zdobíme dílky citrónu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2994x    verze pro tisk

Meranské králičí stehno

Parmské králičí řízky

Paštika z králíka s pomerančovou omáčkou

Pečený králík na česneku

Pečený králík na koření

Sella di coniglio porchettata con salsa alle nociole
(Králičí závitky s omáčkou z lískových oříšků)

Spiedini di coniglio
(Králičí špíz)